h1

Curăţenie pe birou. Ziua a IV-a.

octombrie 1, 2009

Pentru a menţine continuitatea trebuie să vă lămuresc mai întâi cum a decurs după amiaza zilei a III-a. Pe scurt. Cu liniuţe, cum ne-am obişnuit deja:
– Închis laptop. Strâns alimentator. Băgate amândouă în geantă. Piei ispită.
– Întrebat nevastă de ce e supărată. Nu primit răspuns.
– Rugat nevastă să mă lămurească cu ce pot şi eu să şterg monitoarele, tastatura, imprimantele, biroul şi alte alea. Nu primit răspuns. Primit în schimb cutie cu toate cele necesare, adică cârpe, pronto lemn curat, pronto pentru suprafeţe etc. Primit aspirator. Aspiratorul nostru e portocaliu. Nu ştiam. Primit mop. Ferit capul, mop aterizat în spatele canapelei.
– Întrebat din nou nevastă dacă e supărată pe mine. Regretat întrebarea. Primit 15 minute de reproşuri. Răspuns „Da, dragă”, „Sigur, dragă”, „Cum să nu, dragă” la fiecare pauză mai mare de 3 secunde.
– Concluzionat aitist rău serviciu nevastă nevinovat.
– Primit întrebare „Vrei să te ajut?”. În virtutea obişnuinţei, răspuns „Da, dragă”. Muşcat limba.
– Debarasat birou. Imprimanta laser ţine să-mi demonstreze că nu mai am 18 ani şi mi-aduce aminte de sciatică.
– Aruncat hârtii volante la coş.
– Şters, curăţat, lustruit echipamente. Muncă în echipă.
– Recuperat hârtii din coş, pus la locul lor.
– Descoperit bakugani fecior. Chemat, livrat bakugani. Fecior fericit.
– Demontat, aspirat, suflat, montat calculatoare. Sunt mai uşoare acum cu cel puţin 1 kilogram fiecare. Schimbat sac aspirator.
– Aşezat toate la locul lor. Constatat că nu încap. Forţat. Acum încap.
– Şters sudoare de pe frunte. Mulţumit nevastă. Primit „Mda. Ai văzut că nu e greu?”
– Verificat ceas. E mâine deja.
– Mâncat, spălat, culcat.

Ziua a IV-a. Ziua conectării.

Cine se scoală devreme departe ajunge. Bag seama că e târziu, pentru că eu sunt încă acasă. Încep să mă obişnuiesc cu mirosul de levănţică. Ceva junghiuri îmi amintesc de şmotrul de ieri. Mă scurg din pat. Mă hotărăsc să dau cu apă rece pe ochi. Aştia de la Apă-Canal vor să mă contrazică. Se aude un fâsâit uşor pe ţeavă. Renunţ. Pun de cafea. Cu apă minerală, că aia plată s-a terminat de ieri. Cât se face cafeaua arunc un ochi în sufragerie. Totul străluceşte de curăţenie. Aş vrea să pun pariu că într-o săptămână e la fel ca înainte, dar n-am cu cine.
Mă întorc în bucătărie, torn cafeaua în ceaşcă, şterg aragazul. Nu mai cred în semne. E normal să dea cafeaua în foc. Şi nici nu-mi mai fac planuri. Că nu se potrivesc. Prefer să citesc ziarele. Nu-nţeleg nimic. Cică e scandal pe la guvernare. Ăla-i scandal? Ăştia n-o cunosc pe nevastă-mea. Drept e că nici eu nu o cunosc prea bine. De fapt o cunosc, dar n-o-nţeleg. Şi nu mai fac atâta tătrăboi.
Termin cafeaua, mă-mbrac în haine de scandal şi purced la treabă. Scot cablurile cu pricina din spatele biroului. Le-aşez pe căprării. M-apuc de înfipt cabluri în mufe. Noroc cu aştia de au inventat mufele anti-prost. Treaba merge brici. Cam într-o oră umplu toate mufele cu cablurile aferente. Mai rămân vreo 5 pe lângă. Cabluri. Le strâng frumos, colac, şi le îngrămădesc într-un sertar. Dacă o să-mi aduc aminte la ce folosesc o să le găsesc aici. Răsuflu uşurat. Până să scot tot aerul din plămâni uşa de la intrare se trânteşte de perete. Mă extrag de sub birou s-o cert dar realizez că nu e săraca uşă vinovată. S-a-ntors gaşca mică de la şcoală. Trasez sarcini de lucru pentru fiecare în parte. Descălţat, dezbrăcat, îmbracat, aranjat haine. Sper că m-am făcut înţeles. Fac o ultimă verificare a centrului de comandă şi control. Pare totul în regulă. Fac o cruce mare şi pornesc calculatoarele. Se aprind numai două monitoare. Evaluez rapid situaţia şi bag şi KVM-ul în priză. Acum merge şi al treilea. Ăsta mare, cu windows pe el, mă anunţă că a găsit nuş’ce device-uri. Dau next până la capăt şi scap de mesaje.
Se-aude un greiere. Insistent. Băi frate, e octombrie, aştia nu au murit încă? Realizez că, de fapt, sună telefonul ăla de serviciu.
– Da?
– Bă, tu dacă eşti în concediu nu-ţi mai verifici meilu?
E şefu’. Încerc să-i explic că a fost picat netu’, că a trebuit să reinstalez windowsu’. Nimic, ăsta-i hârşit rău. Îmi spune:
– Bă, tu umbli cu cioara vopsită. Ia zi-i ce te-a mai pus nevastă-ta să faci? Să schimbi gresia în bucătărie?
Mă enervează ăsta. Ce crede el, că stau sub papucul consoartei? Mă pune dracu’ şi-i dau adresa de la blog. Să vadă şi el ce treburi importante am, nu schimbatul gresiei.
– Dar pentru altceva te-am sunat. Mâine vine o comisie de la centru, musai să vii la serviciu. Vedem noi cum facem cu concediul. Hai pa, spor la treabă.
Finuţ şefu’! Nici nu îl auzi când îţi închide telefonul, nu ca alţii.
Încerc să pornesc Outlook-ul. Să-mi verific mail-urile. X-uri roşii peste tot. Cică „A network cable is unplugged”. Să fie clar, mie îmi place Dylan unplugged. Dar cablurile de reţea nu. Trag aer în piept şi mă arunc sub birou. În 5 minute îmi dau seama de problemă. Unul dintre cablurile de reţea se mai ţine de mufă doar de aţa de pe mijloc. E necesară o operaţie de sertizare. Caut cleştele, îl găsesc, găsesc şi o mufă şi mă vâr iar sub birou. Incantez „Alb-Portocaliu, Portocaliu, Alb-Verde, Albastru, Alb-Albastru, Verde, Alb-Maro, Maro”. Cred că am ajuns la alt nivel al conştiinţei, că altfel nu-mi explic cum de am simţit şase ochi aţintiţi pe tălpile de la papuci. Mă răsucesc să văd mai bine şi dau cu ochii de copii. Şi de bichon. Aveau aştia bilet la lojă. Întreb:
– Da?
Asta mică cred că o dau la relaţii publice. Că a luat prima cuvântul.
– Nouă nu ne dai de mâncare?
– Câţi ani aveţi?
– Şapte.
– Zece.
Bichonul tace mâlc. Dar ştiu că are patru.
– Şapte şi cu zece fac şaptesprezece. Eu, la vârsta asta, ştiam deja să-mi fac omletă. Hai, valea la bucătărie şi vă descurcaţi.
Am scăpat de copii. De bichon, nu. Îl iau şi pe el la rost:
– Tu ce mai vrei?
Ar vrea el să-mi spună, dar n-a intrat încă în clasa I. Aşa că-mi şuteşte un papuc şi fuge la uşa de la intrare. Pricep că vrea afară. Îl scot. După ce-mi recuperez papucul. La întoarcere aud scandal prin bucătărie. Mi-e frică să intru. S-or descurca ei cumva.
Revin la incantaţii. „Alb-Portocaliu, Portocaliu, Alb-Verde, Albastru, Alb-Albastru, Verde, Alb-Maro, Maro”. Dacă nu ştiţi ce înseamnă, aflaţi că e ordinea în care firele alea colorate trebuie să se alinieze în mufa de reţea. Sertizez cablul, îl înfing la locul lui şi dispar x-urile alea roşii. Cât fumez o ţigară pe balcon, Outlook-ul reuşeşte să tragă cele 200 de mail-uri. E bine, nici nu-s multe.
Mă uit la ceas. E ora la care trebuie să apară nevasta de la serviciu. Sper să nu observe dezastrul pe care l-au făcut ăia mici în bucătărie şi să mă felicite pentru treaba dusă la capăt. Sper.
Mâine încep serviciul. Pot să mă odihnesc şi eu liniştit. Până la Paşte mai e.

43 comentarii

  1. asta da noroc! :))


  2. Măi, împrmută-mi şi mie cei şase ochişori, că-s dulci foc!
    În altă ordine de idei: ai naibii şefi mai ai! 😀


  3. M3bis eşti tare =))

    Cum era aia:

    No Heinz, ţi-ai facut planuri de concediu?
    Păi de ce să-mi fac? Nevasta hotărăşte unde ne ducem, şeful când ne ducem si banca cât timp ne ducem!


  4. „Sper să nu observe dezastrul pe care l-au făcut ăia mici în bucătărie şi să mă felicite pentru treaba dusă la capăt.”…nu-ti fa iluzii,n-ai nicio sansa!


  5. Băăi, e deja trecut de jumate la unşpe şi io inca nu dorm… Când o trecut timpul?
    Oricum mersi mult, mult pentru seara asta faina şi pe mâine tot aşa-ntr-o veselie :))

    Şi măgăruşule, mâine dimineaţă te aştept să-mi dai un pupic dulce, aşa ca-n cartea aia miraculoasa ;;)


  6. @aura
    fata,ia sa-i cumperi chiloti lu riga,ca face nazuri prin poiata. are pofta cica sa se catere pe ultima barna,da vezi tu,circumstantele astea….si nici fasole nu mai sunt ca-i lipea slvc vreo doo pe la locurile sensibile.
    `nteles? maine, ii legi cu fundita rosie, te prezinti la megar si poate,poate te-o pupa…da nu-ti promit,ca de bucurie isi mai uita manierele.


  7. @yo
    Nu-i mai povesti tu dinainte ce o să păţească cu Riga, că-i strici elementul-surpriză. Las-o să afle pe pielea ei, ca noi! Şi-om râde apoi toate trei! De Mărimea Sa. Pardon: de Maria Sa! 😀


  8. „Finuţ şefu’! Nici nu îl auzi când îţi închide telefonul, nu ca alţii.” Eşti norocos, bre!
    Iar chestia aia cu bakuganii mi-a amintit de concediul meu de astă-vară, când mergeam la budă cu lumina stinsă, să nu le sperii somnul prichindeilor! După ce-mi luam, în picioare, diverse camioane, trenuleţe şi bărci, când credeam că am scăpat aproape întreagă, mă înfingeam, voioasă, într-o bâzdâganie dintr-aia de plastic, plină de colţuri, dar şi de rotunjimi neaşteptate, pe care rulam cu graţie, până ajungeam în baie, unde, după atâtea emoţii, uitam de ce m-am dus. Dar dulăpiorul de medicamente fiindu-mi la îndemână, luam un sedativ uşor, să am curaj să fac cale întoarsă, după care, ajunsă în pat, lângă ei, cu picioarele zdrelite, adormeam fără grijă, că aveam pe cine da vina dacă găseam, dimineaţa, aşternuturile ude.


  9. =)) =)) =)) =)) =))
    Vă mulţumesc pentru seara excelentă, fetelor. Bine, nu chiar toată a fost excelentă, că m-am mai uitat şi la televizor. Dar cât am stat cu voi, urmărindu-vă cât sunteţi de zăpăcite, aţi reuşit să îmi ştergeţi tot sictirul.
    Vă pup pe toate trei unde vreţi voi, zăpăcitelor.
    PS V-am spus toate astea şi dincolo, la sfârşitul zilei a treia, dar mi-e că nu mai daţi pe acolo şi voiam să ştiţi cât de mult vă iubesc. Acum mă apuc să citesc şi ce a scris tetris.


  10. @zebruţa
    Până să ajung la tetris, mergând io aşa în răspăr, de jos în sus, am dat şi de mutra ta nesuferită. Bună seară şi ţie şi te pup şi pe tine, în acelaşi loc ca şi pe cele trei nebune.
    PS Să mor dacă am băut ceva, dar aşa de tare m-au amuzat zăpăcitele, că am luat-o un pic pe arătură.


  11. @M3bis
    Eşti tare. Julius plânge în pumni că trebuie să-ţi dea ţie imprimanta. O să-şi revină însă repede şi o să i-o dea altcuiva, ca premiu pentru linguşeli. Aici se încheie transmisia de la faţa locului.
    Şelevece?


  12. @Flo
    Îţi aminteşti de reclama aia la croissante? Dacă nu, o reiterez: „Ce ţi-aş face de te-aş prinde!” Şi ţine seama de faptul că am şi bakugane! 😀
    În altă ordine de idei: rezolvaşi, bre, criza aia economică şi politică, dacă tot îţi pierduşi seara cu TV? Nu mai bine stăteai cu fetele tale, la o glumiţă şi o pişcătură de urechi?!
    Şi numa’ de-a naibii, mă’c să-l mai perii o ţâră pe Tiran, să crape mâţa aia turbată (de Arsi vorbesc!) de ciudă. Da’ n-avea teamă, că ştiu să mă opresc!


  13. @ Florian
    Bună dimineaţa, măgăruşule! Parcă ţi-am şi simţit boticul acolo… pe gâtul meu lung de strigoiţă… şi uite deşi afară-i înnorat, se şi vede o rază de soare 8->… Ca să ai o zi bună, iţi dau şi eu un pupic pe boticul tău umed şi cald :-*

    @ fetelor
    şi voua o zi faina 🙂


  14. ‘neata all

    Eu zic asa,sa profitam si noi de vanzoleala de la guvern si sa-l fortam pe Julius sa ne bage in blogroll-ul ala o data!( mi se mai sterge feed-ul si ajung cam greu aici..ma rog,altii ar veni dar nu stiu deloc sa ajunga).Ce daca e prieten cu Mogulul?
    Si apropo de guvernul nou…saraca Undrea ,acum are si fondurile de la mediu,va dati seama cat ii e de greu sa cheltuiasca atatia bani?Iar cu Boc la educatie..ce sa zic,ne-am dat naibii..numa’sa nu se piarda printre picii din generala si sa-l scoata careva la tabla sa-l gaseasca cu lectia neinvatata.
    Aa..si Videanu la sanatate sau n-am fost eu atenta?

    Tot e bine,astia concureaza cu samponul cu balsam,2 in 1.N-am avut niciodata incredere in produsele astea.


  15. @sebra: Îmi place de Videanu dacă-i la sănătate. O să ne pună şi nouă borduri, la cabinete. Ura şi gară!


  16. Si apropo de pagina precedenta,bine va sade Doamnelor sa va spargeti in bancuri cand tara ardea?????…Dom’le cata nepasare! (dar m-ati facut sa rad singura in fata monitorului,ba mi-ati incarcat si factura la mobil ca l-am sunatpe senzoru’ si i-am citit si lui vreo doua =))


  17. @sebra: Lasă măi, că arde ţara şi fără să mai punem noi paie pe foc. Măcar ne-am răcorit o ţâră… 😀


  18. @M3bisule, de ce ne-ai tăiat comentariile la postarea aia demenţială cu căldura?!!! Ai!


  19. @all
    Bună dimineaţa, surate Cotcodace.
    La revedere, surate Cotcodace, că trebuie s-o întind. Ne mai vedem (prostiile debitate) mai pe seară.


  20. @slvc:
    N-am tăiat, fată, nimic.


  21. @M3bis: N-am pus eu degetul unde trebuie, scuze! Apropo, nu vă era dor de scuzele mele?! =))


  22. @slvc:
    Dor nu. Dar sunt necesare, că la cum linguşeşti tiranul…. Vrei s-o punem de-o remaniere?


  23. deci sambata la 5, in club offside (pe gabroveni, langa Fire), impart ultimele (sper) carti din sezonul trecut de VSFT? . care aveti chef…


  24. @Tiranul:
    Da’ nu mai bine le împarţi mătăluţă la prioripost? Că pe unii îi costă mai mult trenu’ decât să-şi procure cartea de la librărie. Zic şi eu.


  25. @Tiranul: Ntz, ntzz! Sa vin de la Tirgu Mures pentru asta? Ma costa mai ieftin sa mi-o cumpar. Hai ca ti-o fac cadou de Mos Nicolae, Tiranutz! 😀
    Macar stiu unde sa dau de tine altadata, ca bag sama ca pe-acolo iti petreci timpu’ liber…


  26. Ce tren bre, ca-mi trebe vreo 4 zile… şi cu maşina hai că poate-poate aş ajunge de-aş da bice pe autobenzile ăstea (da tocmai acum vreo săptamână m-or bliţuit ăştia şi m-o cam pişcat la portofel) ş-apoi cu avionul…
    cum bine le zice slvc îi mai ieftin să mi-o cumpar… asta-n cazul că aş primi ceva de-a moaca… că cu tiranu’ ăsta nu prea ştii la ce să te aştepţi… n-aţi văzut ce-o hotărât cu imprimanta aia… ? Tulai…


  27. @tiranel
    am o idee mai buna.citesti matale cartile destinate noo,si dupa vreo 10 pagini,faci cate un conspect pe blogu tau. asta,asa,cat pierzi vremea prin offside.
    da sa ne anunti si pe noi cu a cui carte incepi.sa fim pe faza


  28. ho, breee… ca pe alea din tara le pun la posta! hooooo.
    am zis pentru aia din bucuresti.


  29. @Julică
    N-ai zis. Ai gândit-o, poate, dar n-ai zis. Că de asta s-au apucat puicuţele de cotocodocit pe-aici.


  30. @Tiranul: Dacă tot faci drumul până la poştă, nu-mi trimiţi şi imprimanta aia?… =))


  31. Deci, am ajuns pe blogul tău. Direct. Adică fără intermediari. Ce faci, bre? De ce-l ţii ascuns de noi? Sau, nu-ţi plac vizitatorii? Fac dezordine? Lasă coji de seminţe pe jos? Îţi pătează canapeaua?
    Măăăi, secretos mai eşti! De ce nu te bagi şi tu în blogroll, ca toată lumea? Ai?


  32. Wow, ai şi moderare! Nţţ, nţţ!


  33. […] că au făcut-o până acum, în afară de concurenţi: Laura, Florian, Vania, fratele Cristian, tetrisul, Ciprian, Tanti Jeni şi Leidi. Bravo lor! Îi aşteptăm şi pe alţii s-o facă. Sau, măcar să […]


  34. […] crampei de eleganta. Silence, ceva imagini de tinuturi exotice. Ioana, o tzara de nebunie frumoasa. Maestrul, toate tainele informaticii … Ooo, si mai sunt: pepe, casperul cel nou si mititel, Maical, […]


  35. ni mă ?
    ai mai scris !
    de fapt am intrat să te întreb , când se duc icoanele depe desktop – unde se duc ?
    :))
    dar nu e de râs, că nu mai am nici-o icoană, nimic, cum fac să intru-n calculator ?


  36. n-am mesenjer, numai pe celălalt compute, că ăla e pentru prostii.


  37. Sefuuuuu! Da tu nu mai semnezi condica pe aici? Cand incepusem si eu sa ma simt bine la tine acasa…


    • Am prăpădit cheia de la birou. Acum stau pe preş afară, poate mă primeşte cineva…


  38. Hai la mine maestre !
    Îţi ofer io azil politic !
    😀


  39. oau ! tu n-ai smiloi de ăia faini !
    Ştiu o mâţă care are, te pun în legătură cu ea, să-ţi dea câţiva ?
    =))


  40. Şi încă ceva, nu mai posta aşa des că mi-e greu să te urmăresc .


  41. @kekee 3 x =))


  42. ptiiii! ce prăfălău! şi mai zici că faci curăţenie!!



Lasă un comentariu